X
X
<svg class="herion-back-to-top"><g><line x2="227.62" y1="31.28" y2="31.28"></line><polyline points="222.62 25.78 228.12 31.28 222.62 36.78"></polyline><circle cx="224.67" cy="30.94" r="30.5" transform="rotate(180 224.67 30.94) scale(1, -1) translate(0, -61)"></circle></g></svg>

Pogoji poslovanja

1. Naročila:
Spletna trgovina lusterdam.si je namenjena vsem fizičnim in pravnim osebam. Naročanje preko spleta poteka 24 ur na dan in vse dni v letu. Vsa oddana naročila se smatrajo kot dokončna. V primeru napačnega naročila ali preklica lahko kupec popravi/prekliče svoje naročilo, vse dokler ne dobi e-poštnega sporočila “Naročilo je zaključeno”. Ko kupec prejme e-poštno sporočilo “Naročilo je zaključeno” preklic ni več mogoč.

2. Cene izdelkov:
Vse cene artiklov v spletni trgovini lusterdam.si, so označene v valuti EUR in že vsebujejo DDV. Veljajo samo za oddano naročilo, preko spletne trgovine in za nakup na naši lokaciji ali po predračunu. Cene za izbrano blago veljajo na dan opravljenega nakupa. Ponudba in cene veljajo do umika oziroma do preklica.

3. Plačilni pogoji in načini plačila:
Z oddanim naročilom v spletni trgovini lusterdam.si se zavezujete, da boste glede na izbrani način plačila poravnali kupnino. Blago ste dolžni pred prevzemom pregledati ter preveriti morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu.

Načini plačila:

– Plačilo po povzetju

Naročeno blago plačate z gotovino, ob dostavi na vaš naslov. Pri izbiri plačila po povzetju vam bo Pošta Slovenije ob dostavi zaračunala tudi bančno provizijo za plačilo.

– Plačilo prek PayPal-a (z nakazilom prek PayPal-a in prevzemu na zahtevanem naslovu, velja spletna cena)

– Plačilo po predračunu (z nakazilom na račun in prevzemu na zahtevanem naslovu, velja spletna cena)

Predračun boste prejeli na vaš e-mail naslov, z vsemi plačilnimi pogoji za nakazilo. Po prejetju vašega plačila na naš račun, vam bomo dostavili pošiljko. Rok veljavnosti predračuna je 3 dni od prejema na vaš e-mail naslov.

4. Dostava in stroški dostave:
Stroški dostave paketa so enaki za dostavo po celotni Sloveniji in za mali poslovni paket do 500g znašajo 2,68 EUR (+ 0,81 EUR strošek odkupnine v primeru plačila po povzetju). Za poslovni paket od 500g do 2kg ta strošek znaša 4,55 EUR (+ 0,81 EUR strošek odkupnine v primeru plačila po povzetju). Strošek vam zaračuna Pošta Slovenije ob dostavi. Za vse dostave z dostavno službo Pošte Slovenije, bomo vsa naročila, opravljena na delovni dan do 16. ure, odpremili še isti dan. Pošiljka bo pri vas najkasneje v 2-5 delovnih dneh (praviloma naslednji delovni dan).
V primeru izbire plačila po predračunu, pa vam pošiljko pošljemo takoj po prejetju vašega plačila na naš račun.

Drugih stroškov z vidika naročila, dostave in posredovanja ne zaračunavamo.

5. Vračilo blaga:
Spletna trgovina lusterdam.si vam zagotavlja, da lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (nakup preko interneta), brez razloga vrnete. Kupec ima pravico, da nas v 14 dneh pisno obvesti (na e-mail naslov, običajna pošta) ali po telefonu, o odstopu od pogodbe, za kar mu ni potrebno navesti razloga za vračilo blaga. Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini na svoje stroške odposlati ali dostaviti podjetju v tridesetih (30) dneh po sporočilu, da od pogodbe odstopa. Podjetje blaga ni dolžno sprejeti, če je blago uničeno, pokvarjeno ali (delno) izgubljeno.
Po vrnitvi nerabljenega in nepoškodovanega blaga v originalni embalaži, s priloženim računom, vam bomo v 15 dneh po prejemu blaga vrnili kupnino. Ob vračilu nam prosim posredujte tudi vaše osebne podatke in številko transakcijskega računa. Vračilo denarja bo vrnjeno na TRR, s katerega je bilo plačano. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Blago morate vrniti nepoškodovano (neuporabljeno), v nespremenjeni količini in v originalni neodprti embalaži. Možnost vračila ne velja za programsko opremo, avdio- in video nosilce, knjige in potrošni material, v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža oz. varnostni pečat. Morebitne stroške vračila krije kupec. Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne najkasneje v 30 dneh od odstopa od nakupa. Možna pa je tudi zamenjava artikla.

V primeru, da je na blagu vseeno prišlo do sprememb, si Media-Trade d.o.o. pridržuje pravico, da zadrži del kupnine in sicer:

V primeru, da je blago že bilo uporabljeno, se obračuna najemnina po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.
V primeru, da je bil potrošni material razpakiran in odstranjen varnostni trak ali zatič, blaga ne morete vrniti.

Kdaj kupec ni upravičen do odstopa od nakupa?

Zakon o varstvu potrošnikov navaja tudi primere, v katerih nimate pravice do odstopa od nakupa pri nakupih na daljavo:

Če ste naročili izdelek narejen po meri,

Če ste že odprli varnostni pečat pri avdio- ali video-posnetkih ali računalniških programih (CD, DVD, idr.)

Menjava blaga
Ob ugotovitvi, da vam nerabljen izdelek ne ustreza, ga brez težav zamenjamo za ustreznega. V tem primeru stroške pošiljanja krijete vi, izdelek pa mora biti vrnjen nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži. Pred tem vas bomo opozorili na morebitno razliko v ceni do podobnega izdelka.

Reklamacija
Če ste prejeli izdelek, ki ne ustreza vašemu naročilu ali izdelek z napako, nas o tem takoj obvestite po telefonu oz. nam pošljite e-mail na naslov band@lusterdam.si.
Če je prišlo do poškodbe blaga med dostavo, izdelek takoj reklamirajte oz. se obrnite na dostavno službo, ki vam je blago dostavila (Pošta Slovenije), istočasno pa o tem obvestite tudi nas.

6. Varovanje podatkov
Podatke, ki jih boste posredovali pri registraciji in naročanju blaga, bomo skrbno varovali. Uporabljeni bodo samo za namen vašega nakupa (kontrola naročila, dostava blaga) in interno informiranje/reklamiranje. Več o tem preberite pod varovanje podatkov.

Kupec lahko pod svojim uporabniškim računom vedno najde arhivirana pretekla naročila. Računi in kopije zaključenih naročil so arhivirani v papirni obliki na sedežu podjetja in jih kupec lahko pridobi na zahtevo.

© Lusterdam 2022